Opiskelijaystävällisiä reseptejä
Opiskelijan keittiö Vol.III
Tämä ruoka on todella helppo tehdä ja kaiken lisäksi se on sopiva opiskelijan budjetille. Kaiken kaikkiaan voi selvitä jopa vain 5 eurolla ja ruokaa riittää kuitenkin pariksi päiväksi. Seuraavana päivänä sen voi vaikka paistaa tai ihan vain lämmittää mikrossa. Jos siis vain osaa käyttää hellaa ja uunia jotenkuten, niin tästä ruuasta saa väkisinkin maukasta.
Makaronilaatikko lihaliemessä
1 pussi makaronia
n. 400g jauhelihaa
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
mausteita
1.Keitä makaronit ja valuta vesi pois
2.Paista jauheliha --> mausta mielesi mukaan
3.Keitä lihaliemi
4. Kaada kaikki ainekset samaan (korkeareunaiseen) vuokaan
5.Lämmitä uuni 175 asteeseen ja pidä vuoka uunissa noin 45 minuuttia Opiskelijan keittiö Vol.II
200g jauhelihaa
1 pussi herne-maissi-paprika pakastetta
1 vajaa pieni tölkki 70g tomaattisosetta tai 1,5 ruokalusikkaa tuubista
2 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio
1 tl mietoa chilijauhetta
mustapippuria, pieni ripsaus valkosipulijauhetta (?)
suolaa (lisää lopuksi, maistettuasi)
1 dl makaronia
1. Ruskista jauheliha pannulla.
2. Lisää vihannessekoitus, tomaattisose, 2 dl vesi, 1/2 liemikuutio ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää makaronit ja hauduta folion alla 15min, kunnes makaronit ovat pehmeitä.
Lisää tarvittaessa tilkka vettä, tarkista maku, ripsauta hitunen sokeria.
Lisukkeeksi sopii juustoraaste ja jokin etikkasäilyke.
Tämän ruan teossa jopa täystunari kokki (kuten allekirjoittanut) onnistuu! Hyvää, täyttävää ja ennenkaikkea halpaa ruokaa. Täydellinen opiskelijalle!
(jauheliha on tässä korvattu suikalelihalla)
Opiskelijan keittiö
Opiskelijat joutuvat yleensä selviämään pienellä budjetilla ruokamenoissa. Martat ovat laskeneet, että vuodessa voi säästää satoja euroja leipomalla esimerkiksi leivät itse. Kummoinen paakari ei tarvitse olla selviytyäkseen tästä leipäreseptistä.
Hiivaleipä
5 dl vettä tai maitoa
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja
Murenna hiiva kulhoon ja ripottele päälle suola. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon.
Vatkaa sekaan ruisjauhot vaikka puuhaarukalla/-lastalla. Alusta hiivaleipäjauhot takinaan käsin. Lisää jauhoja desi kerrallaan ja jätä taikina pehmeäksi. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se tasaiseksi. Leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkulaista leipää. Anna kohota. Pistele kohonneita leipiä muutaman kerran haarukalla ja paista niitä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti