sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Opiskelijan keittiö

Opiskelijat joutuvat yleensä selviämään pienellä budjetilla ruokamenoissa. Martat ovat laskeneet, että vuodessa voi säästää satoja euroja leipomalla esimerkiksi leivät itse. Kummoinen paakari ei tarvitse olla selviytyäkseen tästä leipäreseptistä.

Hiivaleipä
5 dl vettä tai maitoa
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja ripottele päälle suola. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon.
Vatkaa sekaan ruisjauhot vaikka puuhaarukalla/-lastalla. Alusta hiivaleipäjauhot takinaan käsin. Lisää jauhoja desi kerrallaan ja jätä taikina pehmeäksi. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se tasaiseksi. Leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkulaista leipää. Anna kohota. Pistele kohonneita leipiä muutaman kerran haarukalla ja paista niitä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti